פירות שנקטפו בשבת

שלום , יש לי חברה לעבודה שבבעלותה מטעים , היא הביאה אפרסקים שנקטפו בשבת . על ידי עובדים זרים ויהודים . האם מותר לי לאכול מפרי זה?

תשובה:

שלום רב,

פירות שנקטפו בשבת ע"י יהודי תוך כדי חילול שבת במזיד, מותר לאחרים להנות מהם לאחר השבת. ואילו פירות שנקטפו ע"י גוי (לצורך יהודי) מותר לאחר השבת "בכדי שיעשו" כלומר שיעבור זמן שיוכל לעשות זאת במוצ"ש. לכן בכל מקרה מותר לך לאכול מהפירות.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' שיח סעי' א'.