אמירת ברכה ליד טיטול מלוכלך

שלום רב,
ברצוני לדעת האם טיטולים הם בגדר עביט של מי רגלים ויש לו את כל הדינים שאסור להתפלל כנגדם וכו',
וא"כ אז מה הדין בטיטול נקי שעדיין לא על גוף התינוק, או בטיטול שרק עכשיו הוחלף לו
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כאשר החיתול נקי אין בכך כל חשש, שכן עיקר הבעיה בעביט של מי רגלים וכיוצא בזה היא משום שנבלע שם ריח. אולם חיתול מלוכלך יש לחשוש שדינו כגרף של רעי, וממילא אף שהצואה אינה נראית יש לכסותו ואם הוא מגולה אין לברך על ידו.

מקורות:

ראה הליכות שלמה פ"כ סעי' ה. וראה שם שכשיש שם רק מעט מי רגלים ואין צואה, מותר לברך לידו, כיון שהוא עשוי לשימוש חד פעמי ואינו מטונף כל כך.