קנס בביטול שידוך

שלום לכבוד הרב רציתי לשאול האם ייתכן שע"י דיבור בלבד אירוסין תופסים כקיימים? ז"א שגבר אומר לאישה אני רוצה להיתחתן איתך, והיא כביכול מסכימה… וחשוב שלציין שאחר כך הם אמרו בינהם שזה בצחוק…האם יש לחשוש פה למשהו? תודה

תשובה:

שלום רב,

אין מה לחשוש לכלום. אירוסין היום זה בעצם הסכמה והתחייבות הדדית להתחתן, כשמקבלים קנין מי שמפר התחייבות זו חייב לשלם קנס, אבל במקרה הנוכחי, אין כל חשש להפר, מאחר שאין בזה כל התחייבות.

מקורות:

ראה בקצוה"ח סוף סי' רז על הקנס של הפרת שידוך.