האם עושים אזכרה בשלושת הימים שלפני חג השבועות?

בס"ד
אימי נפטרה בתאריך ה' בסיוון, נהגנו בשנה קודמת לעשות בד' בערב ולמחרת עלינו לבית העלמין, השנה נאמר לנו שלא נוהגים לעשות 3 ימים לפני שבועות אזכרה , האם זה נכון ויש לכך סימוכין?
ואם כן מתי עושים את האזכרה?

תשובה:

שלום רב

בס' גשר החיים כתב של עולים לקבר בימים שלא אומרים בהם תחנון, ובכלל זאת הימים שהזכרת.  אולם, המנהג בזה שלא כדבריו, ואין מחמירים בזה אלא בראש חודש בלבד וכמבואר בכל בו. אפילו בפורים סבר המגן אברהם שניתן לעלות לקבר.

מקורות:

ראה ארחות רבינו עמ' שה, וראה בהרחבה בס' קיצור דברי סופרים פרק סב.