בניית סוכה ברשות הרבים

שלום,

אני בודק אופציה לרכישת דירה באיזור חרדי. בדירה ישנה מרפסת סוכה, בגודל 1.80 על 1.80 מ', שכנראה מספיקה לצורכי אכילה בסוכה הנוכחיים עבור הגברים במשפחתנו (אבא + בן גדול + 2 בנים קטנים מעל גיל חינוך), אולם היא אינה עונה על צורכי השינה הנוכחיים, ומן הסתם לא תענה על צורכי השינה העתידיים, עם נישואי הבנות בעזרת ד' וכו'.

האם אפשרי לכתחילה לבנות סוכה בשטח ציבורי של חניית רכבים ברחוב?
אם כן, האם מותר לבנותה שם אף כמה ימים לפני החג, ולא רק ברגע האחרון?

תודה

תשובה:

שלום רב

מותר לבנות סוכה בחנייה במקום שאינו מפריע לעוברים ושבים, בפרט כיום בארץ ישראל שיש רשות לכך מהשלטונות.

מקורות:

ראה רמ"א סי' תרלז סעי' ג ובמגן אברהם שם שיש להמנע מעשיית סוכה ברשות הרבים, אולם, בבגדי ישע שם ועוד אחרונים כתבו, שכיון שאינו עושה שם בנין קבע אם אין אנשים שמוחים בידו אין בכך בעיה, וכ"כ באחיעזר ח"ב סי' מז, ותמה על דברי המגן אברהם שחשש בזה לגזל עכו"ם, שהרי שיטת היראים שגזל עכו"ם מותר ורק אינו לכם, ובסוכה לא בעינן לכם. בפרי מגדים שם כתב שאם שר העיר מרשה להציב סוכות ברשות הרבים אין בכך איסור, וכן הסכימו במקור חיים וביכורייעקב שם, ועל זה סומכים כיום בכל מקום בארץ ישראל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מצוי לצערינו שאנשים בונים סוכה החוסמת את המדרכה
    או שבונים מבנים ארעיים שמהווים מכשול לרבים.
    ראוי להעיר שבאופן זה הדבר אסור.