יולדת שהמעביד לא שילם עבורה לביטוח לאומי

מעביד אשר העביד עובד ולא שילם דמי ביטוח וממילא העובדת לא יכולה לקבל חופשת לידה וכו' האם אפשר לחייב את המעביד?

תשובה:

שלום רב,

כדי להיות זכאית לחופשת לידה יש צורך לעבוד 10 מתוך 14 חודשים לפני הלידה. כך שאני מניח שהעובדת כבר עבדה כמה חודשים אצל מעביד זה לפני הלידה. וכי היא לא ראתה שהיא לא מקבלת תלוש משכורת?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כן, העובדת זכאית לצאת לחופשת לידה והמעביד חייב לשלם לה משכורת כרגיל.
    כן יש להוכיח מהגמ' ב"מ דף צב ע"ב לעניין זכותו של הפועל לאכול בשעת מלאכה "תא שמע השוכר את הפועל לעשות בנטע רבעי שלו הרי אלו לא יאכלו ואם לא הודיעם פודה ומאכילן. ואי אמרת משל שמים הוא אוכל אמאי פודה ומאכילן, איסורא לא זכי להו רחמנא, התם משום דמיחזי כמקח טעות." הרי שאם המעביד לא גילה לעובד שהוא לא יהיה זכאי לזכות מסוימת שעובד רגיל מקבל משל שמים, הרי הוא חייב להשלים אותו משל עצמו.