וועד בית שרוצה להעביר את תפקיד הגנון לעובד אחר

בס"ד

גנן העובד עם וועדי בתים חולש על איזור שלם במשך שנים.
כוועד בית החלטתי לתת הפעם את העבודת גינון של הבניין לבחור דתי ירא שמיים המטופל עם ילדים קטנים .
השכנים טוענים שפגעתי בפרנסת הגנן הוותיק, אני טענתי שמדובר בעבודה של כל הקודם זוכה, ואין לי מה לדאוג לרווחיו של הגנן הותיק, מה גם שאין ביננו חוזה המחיייב אותנו לשכור את שירותיו לנצח.
מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אם אינכם משלמים יותר לעובד השני, הנך רשאי לקחת אותו גם ללא הסכמת השכנים.

אין מניעה לפטר עובד לאחר הודעה של חודש מראש.

מקורות:

לנציג וועד הבית יש את הסמכות להחליט את שירותיו של מי לשכור, כל עוד שאין התנגדות עניינית של השכנים בעניין המחיר או טיב העבודה.

נחלקו הפוסקים אם מותר לפטר עובד שלא סוכם איתו על תקופת העבודה, גם אשר עדיין יש צורך בעבודה זו. עיין עלון המשפט גליון 31 עמוד א. בזמנינו מקובל כפי החוק במדינה (חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות) שיש להודיע חודש מראש לעובד שעובד תקופה ארוכה. והכל כמנהג המדינה, עיין שו"ע חו"מ סי' שלא.