תיקון רכב של חברת השכרה שלא באמצעות החברה

שכרתי רכב מחברת השכרה ואדם אחר פגע לי ברכב ונגרם נזק קטן שלא כדאי לערב את חברת הביטוח. שאלתי היא האם מותר לתת לאותו פוגע שיסדר את הרכב במוסך מטעמו מבלי לערב את חברת הביטוח ולא לידע את חברת ההשכרה. יש לציין שהתיקון יעשה בצורה מקצועית לא פחות ממה שתתקן חברת הביטוח או ההשכרה . יש לציין שחברות ההשכרה גובים המון כסף במקרים כאלו הרבה מעבר לעלות התיקון ולכן מעדיף אותו פוגע שלא לערב אותם כלל. השאלה היא מה הדין גם אם לאחר התיקון לא תהיה ירידת ערך כתוצאה מהתיקון ומה הדין אם כן תהיה ירידת ערך מזערית.
אודה על תשובת הרב

תשובה:

שלום רב,

בעבר כתבנו שאם חברת ההשכרה תדרוש 17% יותר מכל המחירים המקובלים בשוק, הרי זה מותר. לאחר מכן שמעתי שהגר"מ שפרן שליט"א ביום העיון שהתקיים בבית מדרשינו בחודש תשרי ש"ז, שהדבר אסור. ולכן חוששני להתיר.
את הפוגע לא ניתן לחייב עלות השמאי של חברת ההשכרה, אלא תיקון במוסך רגיל וירידת הערך. עיין כאן.