כלים שהתבשל בהם חמץ שעבר עליו הפסח

לכבוד הרבנים שיחיו : לא שמתי לב שהביאו לנו אטריות מבית אחר ללא מכירת חמץ ובטעות בושלו לא אכלתי האם הכלים אסורים ללא הגעלה וכן מה דין המזלג

תשובה:

שלום רב

חמץ שעבר עליו הפסח שהתבשל בכלים, הכלים טעונים הגעלה. אלא שקולא מיוחדת נאמרה כאן, שכיון שמדובר באיסור דרבנן ומשום קנס בעלמא על השהיית החמץ בפסח גם כלי חרס ניתן להכשיר על ידי הגעלה 3 פעמים [בשונה משאר איסורי התורה שלא ניתן להכשיר כלי חרס שהתבשל בהם, גם לא על ידי הגעלה 3 פעמים].

מקורות:

ראה שדי חמד אסיפת דינים מערכת אות ה ס"ק יט.