האם יש חשש הוצאת זרע לבטלה בבדיקת זרע לצורכי פוריות

שלום לכבוד הרב! רציתי לשאול האם בדיקת זרע להמשך טיפולי פוריות זה זרע לבטלה ? תודה ושבוע טוב!

תשובה:

בוקר טוב.

הפוסקים דנו בשאלתך האם יש בזה מום הוצאת זרע לבטלה. והכריעו שאין בכך איסור משום שהגדרת האיסור הוא "לבטלה", אבל במקרה זה, אין זה נחשב לבטלה

מקורות:

ראה כאן שהרחבנו בנושא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה אם ספק שהתקיים הזרע והחשש שהזרע חלש לטענתם והוא לא נכון שהרי השם קובע איזה זרע יתקיים ואיזה לא ובפרט אם הוא עושה זאת לא ע"י ביאה עם אשתו אלא בידו רח"ל ומתוך כך בא להרהור עבירה ומה גם אם יחשוב או ישמש אם אשתו והזרע יתקיים הרי זה ספק בפוסקים אם קיים מצוות פריה ורביה. ומשום ספק קיום מצוות פריה ורביה ומשום ספק אם יצליחו להשתמש בזרע הזה ולהזריע באשתו ולהוליד ילד ויותר מכך מי אמר [במקרה שאין לו ילדים] שאם יביא ילד לעולם הוא מקיים מצווה הרי המצווה היא בבן ובת והוא ע"פ רוב יביא רק ילד אחד ולא יקיים תמצוה וגם אם יש לו בן אחד מי התיר לו שמא גם מה שיבא יהיה בן ואם יש לו בן ובת משום ולערב אל תנח ידך מי אמר שעל אסמכתא זו אפשר להיכנס לספר איסור זרע לבטלה.?

  2. קרא היטב את המאמר אליו הפנתי את השואל. ותראה כי הגדרת האיסור הוא "לבטלה" לכן, אם המטרה היא לא לבטלה אלא לצורך פריה ורביה, אין בכלל איסור.