האם מותר לשקר כדי להמנע מלתת כרטיס טלויזיה לאח?

שלום וברכה כבוד הרב :)

בעברי החילוני, היה ברשותי מכשיר הנקרא "כרטיס טלוויזיה" שבעצם מקליט את הסדרות/סרטים גם כשאינך בבית וכ'ו

אחי הגדול שאל אם יש לי אותו עדיין, ואמרתי שאביא לו
אך לאחר מכן נפל לי האסימון שזה רע מאוד, כי זה מקטין את הסיכויים שהוא אי פעם יחזור בתשובה, הטלוויזיה המסמאת/משכחת מציאות הזאת.

אז, האם מותר לי להרוס חלקים בכרטיס הזה לפני שאביא לו
או לשקר שזה לא נמצא ברשותי כבר
ובכלל, האם מותר לי להגיד לו לא? כי אני לא בקיא בהלכות של כבוד אחים

תודה רבה ותבורך מפי עליון :)

תשובה:

שלום רב

אם תוכל לשקר באופן שלא תזדקק לתת לו את הכרטיס, אין ספק שהדבר מותר ואף מצוה יש בדבר. אין חיוב לתת לו את הדבר הטמא הזה. חז"ל התירו לשקר כדי לשמור על צניעות הבית, ובודאי מותר הדבר באופן זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    א' – מה לגבי אבא שיש לו מחשב אחד תקין בשולחן אחד, אך התקלקל לו נוסף בשולחן אחר, ויש לי מחשב שאני יכול לוותר עליו (יש לי מחשב אחר שאני משתמש בו אז לא באמת צריך אותו). או להביא לו חלק מהמחשב כדי שיחליף את החלק שהתקלקל.
    הוא לא ביקש, והוא חושב שאני רוצה את המחשב הנוסף שלי, כי כשדיברתי איתו עליו באמת הייתי צריך.
    ב' – אחי מגיע בשבת אלינו, והוא ישאל אותי כנראה האם אני רוצה להסתכל על הבגדים שהוא השאיר אצלנו (הוא עבר), ויחליט מה הוא משאיר ומה לוקח. אני הצעתי את זה בכלל, כי אולי ארצה חלק מהבגדים.
    בעצם אולי אני צריך להגיע לו שאני לא רוצה בשבת? כי אומנם יכול להיות שהוא לא יקח אותם השבת, אך אולי כן.
    תודה רבה כבוד הרב