לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ארוחת מצוה וברכות לאזכרה בסגנון ספרדי

אימי נפטרה בכ"ג אייר 1992
השנה אני אחראית על הברכות רציתי לדעת אילו פירות /טריים /יבשים
יש להכין לקראת ארוחת המצווה

תשובה:

שלום רב

אין בענין זה שום כללים, העיקר הוא להרבות בברכות, כלומר שיהיו גם פירות שמברכים עליהם בורא פרי העץ גם מיני מזונות וגם ירקות לפרי האדמה, וגם דברים שמברכים עליהם שהכל. שכן הסיבה למנהג אכילת הפירות הוא כדי להרבות ברכות לעילוי נשמת הנפטר.

כדאי כמובן לדאוג שיהיו דברים טעימים שיהיה נחמד לכולם…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה שרוצים, העיקר לגוון בברכות, כלומר לקנות גם מה שמברכים עליו העץ, וגם אדמה, וגם מזונות, וגם שהכל, הרעיון להרבות בברכות לעילוי נשמת הנפטר.