מסיבת בת מצוה בשנת אבל

חמתי נפטרה ב-כו חשון 2013 10 30 מתי אפשר לעשות אירוע משפחתי בת מצווה לילדה.

מחכה לתשובה.

תודה.

תשובה:

שלום רב

לא ציינתם מתי הילדה אמורה לחגוג בת מצוה… באופן כללי, מסיבת בת מצוה [להבדיל מבר מצוה] אינה סעודת מצוה, ואסור לאבל להשתתף בה. כמו כן, בתוך שנת האבל יש הגבלה של מוזיקה בשמחה. גם אם בתנאים מסוימים מאוד נוכל לאפשר להורים להשתתף במסיבה צנועה בביתם ללא מוזיקה, הדודים לא יוכלו להשתתף. לכן, אם אפשר לדחות את השמחה עדיף, אם לא כדאי שתשאלו שנית עם פרטים מדוייקים יותר, ונשתדל לברר את הדין באופן פרטני יותר.

מקורות:

על כך שמסיבת בת מצוה אינה נחשבת סעודת מצוה ראה אגרות משה או"ח ח"א (סי' ק"ד) ח"ב (סי' צ"ז) וח"ד (סי' ל"ו).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא קיבלתי תשובה.
    השאלה שלי. חמותי נפטרה ב-כו בחשון 30-10-2013
    בגלל שנה מעוברת והיה אדר פעמיים
    האם הם יכולים לשמוח בבת מצווה.בתאריך-כו בתשרי
    או-בתאריך-כו בחשון

    יום טוב

  2. בתאריכים אלו אין כבר אבילות. יש נוהגים ביום השנה לפטירת ההורים שלא לשמוע מוזיקה ולא להשתתף בשמחות אולם אין בכך חיוב על פי דין.