תפלת הדרך במטוס

שלום אני אמורה לטוס ללונדון איך עליי לנהוג לגבי תפילת הדרך מתי עליי לאומרה והאם בשם ומלכות

תשובה:

שלום רב

מיד לאחר שהמטוס ממריא יש לומר תפילת הדרך. אולם, מי שבא לשדה התעופה מחוץ לעיר וכבר אמר תפילת הדרך ביציאתו מעירו, אינו חייב לומר תפילת הדרך שנית במטוס כיון שהוא באותה הדרך, כמבואר במשנה ברורה סי' קי ס"ק כד.

כמו כן, מצוי כיום נוסח מיוחד לתפילת הדרך במטוס, חשוב לדעת שאין לנוסח זה כל מקור בפוסקים ויש לומר במטוס את הנוסח הרגיל שיש בסידורים.

מקורות:

בשו"ת חלקת יעקב ח"ב סי' ט הביא שיש סוברים שהואיל והתפילה נתקנה לאומרה להולכים בדרך, אויר לא נקרא דרך ולכן אין לומר תפילה זו בנסיעה במטוס. אולם, הכרעת הפוסקים אינה כך, ונוהגים לומר תפילת הדרך במטוס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיתי בספר תפילת הדרך בשם אחד הפוסקים מארה"ב שכבר בשעה שהמטוס רץ על מסלול הנסיעה יש לומר תפילת הדרך.
    כיצד למעשה עדיף לנהוג?