עליה לתורה של מחלל שבת / האם ש"ץ יכול להיות עם שרוול קצר?

1 אדם שבא לבית כנסת כל ערב שבת וכן בשבת בקר ומכבד את הדת , אולם הוא מחלל שבת והוא אכן מודה שהוא מחלל שבת. ,האם מותר להעלותו לתורה?
2 ש"ץ עם שרוול קצר , מה הדין ?

תשובה:

שבוע טוב.

1. לכתחילה לא ראוי להעלות אותו לתורה, אולם אם זה עלול להביא לידי מחלוקת ניתן להעלות אותו לתורה. וראה במקורות.

2. כתב מרן הגר"ע יוסף זצ"ל: "הלובש חולצה בשרוולים קצרים המכסים את הזרוע עד המרפק מותר לו להיות שליח צבור להוציא את הצבור ידי חובתם אבל אם השרוולים קצרים ביותר עד שחלק מהזרוע העליון שבין המרפק לכתף מגולה אינו רשאי לשמש שליח צבור שאין זה כבוד הצבור".

מקורות:

1. בנוגע להעלות לתורה אדם שמחלל שבת בפרהסיא כבר הורה בעל האגרות משה (או"ח ח"ג סי' כא – כב) שבמקרה שידוע שהוא כופר ועושה את מעשיו מתוך הכרה, איסור גמור הוא להעלותו לתורה ואין לענות אמן אחר ברכותיו. וכך נקט גם על שאר הכיבודים. אולם, אם ידוע שהוא מאמין במצוות אלא שהוא מחלל שבת לתיאבון, אף שיש להמנע מלכבדו באחד מכיבודי בית הכנסת, ניתן להקל בכך בשעת צורך גדול, כגון היארצייט וכיוצא בזה שיש חשש שאם לא יכבדוהו עלולים לבוא לידי מחלוקת.

2. שו"ת יחווה דעת ח"ד סי' ח'.