חברת נקוי יבש איבדה בגד וטוענת שעליה לשלם לאחר 30 ימי עבודה בלבד

לפני חודש בדיוק. מסרתי חליפה לניקוי יבש, והיא נאבדה. מדיניות החברה שאם לא מוצאים הבגד תוך שלושים יום הם משלמים. יש לבני ברית מחרתיים ואני נאלץ לקנות חדש. הבעלים אומרים שהיות ובפסח הכל היה סגור אין להכליל זאת בחשבון. אני חושב שכמו שודאי שאין מוציאים את השבת מחשבון השלושים יום כמו כן אין להוציא את פסח.) היינו שמשבת נראה לי מוכח שאין הכוונה לשלושים ימי עבודה. אין לי את הכלים לברר את המנהג המדינה בזה. עלי להוציא הכסף מכיס?

תשובה:

שלום רב,

גם לי נראה שפסח נכלל בתוך שלושים יום. לא מדובר במנהג המדינה אלא במדיניות של חברה זו.
בכל מקרה, מעיקר הדין, החברה הייתה חייבת לשלם מיד. אם החברה טעונת שהיא לא משלמת אלא לאחר שלושים ימי עבודה עליה להוכיח שאכן מדובר במדיניות קבועה.

מקורות:

לעניין שהמאבד חייב לשלם מיד עיין שו"ע חו"מ סי' רצא סעיף ז. לעניין שמנהג של חברה מסוימת קובע לגבי חברה זו, עיין בשו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' עו.