עובד בתקופת ניסיון שלא נהנו מעבודתו

בס"ד
משרד המעסיק פקידות ומידי פעם מגיעה בחורה לניסיון של כמה ימים כל יום כ-4 שעות שבזמן זה נגרם למשרד. ההפסד מאחר ובחורה במקום לעבוד יושבת ומסבירה לה את העבודה, במידה והבחורה מתקבלת לעבודה משולם לה השכר מהיום הראשון שעבדה.
במידה והיא לא מתאימה לעבודה, האם צריך לשלם לה על השעות שהייתה? למרות שגם למשרד נגרם נזק כספי בבזבוז זמן על חפיפה לאותה בחורה?
תודה רבה

תשובה:

מעיקר הדין אין חיוב לשלם שכר לעובד שלא נהנו מעבודתו והסיבה לכך תלויה בעובד ולא במעביד. אבל אם נהוג לשלם, בין אם מנהג המדינה לשלם ובין אם מנהג אותו מקום עבודה, יש לשלם לו, על אף שלא נהנו ממנו.

מקורות:

לעניין פועל שלא נהנה בעה"ב מעבודתו עיין בנתיבות סי' שלה סק"ג. לעניין מנהג במקום עבודה מסוים עיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' עו.