אמירת תחנון ביום העצמאות במקום שנוהגים שלא לאומרו

אני מתפלל בבית כנסת שלא אומרים תחנון ביום זה האם עלי לומר יחידי ?

תשובה:

שלום רב

גם אם על פי הוראת רבותיך אתה אומר תחנון ביום זה, נראה לי שאין זה ראוי לומר זאת בבית הכנסת בפני אנשים שנמנעים מכך מחמת שמחתם. ידועה הוראתו של הגרש"ז אויערבך זצ"ל שאף שסבר שאין כל מקום להמנע מאמירת תחנון ביום השנה לפטירת צדיק כמנהג החסידים, הורה שלא לומר תחנון בפניהם ובבית מדרשם, וכך הוא גם בנידון דידן.