גילוח לאחר אבל בימי הספירה

האם מותר לאבלים להתגלח כשהחודש של ההורים שלהם יוצא לפני לג בעומר ב3 ימים?

תשובה:

שלום רב

אין שום היתר להתגלח בימי הספירה. אגב, אין כל ענין להתגלח בסוף השלושים, זו טעות נפוצה… יש איסור להתגלח עד לאותו הזמן, אבל אין צורך להתגלח בכלל…

כמו כן, באבלות על ההורים המנהג הוא שלא מתגלחים בסוף השלושים עד שיגערו בו מחבריו, כלומר שיאמרו לו שהוא כבר מגודל שיער ואין זה ראוי להרבות באבל כל כך.

בשורות טובות.