מורה פרטי שקיבל הודעת פיטורים בהתחלת ה'זמן' החדש

שלום למדתי עם בחור פרטי במשך כשנתיים.
כעת ביום הראשון של הזמן ללא הכנה מראש הוא הודיע לי שהוא לקח אברך אחר במקומי.
האם מגיע לי פיצויים על הלימוד של שנתיים ועל זה שהוא לא הודיע לי מראש ולא נתן לי אפשרות להכין בחור אחר מראש.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לגבי פיצויי פיטורים, אינני רואה סיבה שלא מגיע לך פיצויים. מדובר בעבודה לכל דבר. אם היית מקבל משכורת חודשית, מגיע לך שתי משכורות כפיצויי פיטורים.

לגבי הודעה מוקדמת, אם היו משלמים לך משכורת חודשית מגיע לך משכורת לחודש נוסף. אם נהוג שלא שוכרים מורה פרטי חדש רק מהתחלת הזמן ולא באמצע הזמן, מגיע לך משכורת עד סוף זמן הקיץ.

ישנם מקרים (פשיעת העובד וכדו') שניתן לפטר גם ללא הודעה מוקדמת וללא פיצויים.

מקורות:

בשכירות פועלים הכל נקבע כפי מנהג המדינה, עיין שו"ע חו"מ סי' שלא. ועיין בעלון המשפט גליון 33 עמוד ד.

לעניין פיטורי עובד עיין עלון המשפט גליון 31 עמוד א ובהערה 3 שאם נהוג להעסיק תקופה מסוימת לא ניתן לפטר באמצע התקופה. לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים יש להודיע חודש מראש, כך שהודעת הפיטורים נכנסת לתוקף חודש לאחר ההודעה כאשר הזמן כבר התחיל. עיין שו"ע חו"מ סי' שיב סעיף ו.