קידושי צחוק

שלום כבוד הרב.
בהמשך לשאלות שנשאלו באתר. האם בחור שלוקח מבחורה בטף את הטבעת שלה (הטבעת שייכת לה)ואומר בדרך צחוק הרי את… בלי שהיא תבקש ממנו היא מקודשת לו? ואם בעתיד היא תנשא לכהן מה הדין?
הכל היפותטי כמובן.

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי, צריכים לדעת שזה לא צחוק, ולא עושים דברים כאלה גם בצחוק. לעצם השאלה, זה שהטבעת שלה זה לא אומר שלא יהיה חשש לקידושין. אבל אם הוא לוקח את הטבעת ללא רשות, או שלא היתה הסכמה, לכאורה השתיקה שלה כשהיא מקבלת את הטבעת מתפרש כהחזר חוב – החזר גזילה. אבל כל מקרה נידון לגופו.

מקורות:

אבה"ע סי' כז.