דיני קדימה במפטיר לאבלים בבית הכנסת

המקום: בית כנסת בנתניה בעדה התימנית
תאור: 1. אבל על אביו הנמצא בתקופת 30 יום ורוצה לקרוא את ההפטרה של שבת
2. מתפלל אחר שבשבת זו יש לו יום השנה לאביו.
שאלה? מי קודם למי ?

תשובה:

נראה שאותו מתפלל שהוא בתוך השלושים קודם לאדן שחל יום השנה לפטירת אביו באותו שבוע. אגב, אם יום השנה חל בשבת יש לעלות מפטיר בשבת הקודמת.

מקורות:

בס' מעשה אליהו סי' רצד כתב שאבל בתוך שנת אבלותו קודם לאדם שיש לו יארצייט, וכל שכן כאשר הוא בתוך השלושים יום הראשונים. על כך שאם יום השנה חל בשבת יש לעלות מפטיר בשבת הקודמת ראה שו"ת נשמת כל חי יו"ד סי' עב ושו"ת מעשה אברהם יו"ד סי' נו.