מעשה שבת בניקוי התיק מחמץ

תיק שנוקה מחמץ ממש שהיה בו על ידי שאינו שומר תורה ומצוות באמצעות כביסה בשבת:
האם מותר למי שעבורו במיוחד נעשתה מלאכה זו להשתמש בו בפסח?מה הדין לאחר הפסח? האם משנה אם עשה מכירת חמץ?
האם יש הבדל בנידון זה בין אשכנזים לספרדים?

תשובה:

מועדים לשמחה

מותר להשתמש.

מקורות:

אדם שעשה מלאכה בשבת, מותר לאחרים להנות ממנה לאחר השבת "בכדי שיעשו" כלומר כעבור זמן בו יכול היה לעשות את אותה מלאכה בהיתר [דין בכדי שיעשו אמור בגוי או ביהודי שאינו שומר מצוות לדעת חלק מהפוסקים, יהודי שומר מצוות שטעה ועשה מלאכה בשבת, מותר לאחרים להנות ממנה במוצאי שבת מיד].

כמו כן, לצורך ניקוי החמץ לא צריך לכבס את התיק ומספיק לנער אותו היטב, כך שהשימוש בו אינו נחשב כהנאה מהכיבוס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלת הבהרה: ומה אם לא ניערתי התיק מפירורי החמץ כי סמכתי שהכביסה פוגמת אותם בכל מקרה? האם אין כאן הנאה ישירה ממעשה הכיבוס? האם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים בנידון זה?