משחקי ילדים בשבת

בס"ד
שלום לכבוד הרב
ראיתי ספר שיצא על הלכות שבת ובו הוא מסביר שלומדים את הלכות משחקים בשבת מדין כדור בשבת שהשו"ע פסק שאסור לשחק בו. האם באמת לומדים משם לשאר המשחקים? ואם כן – מדוע? והאם היום שיש מתירים לשחק בכדור בשבת בגלל שהוא מיוצר במפעל מיוחד (וכן דעת הרב אלישיב והרב וואזנר) אז יהיה מותר לשחק גם בשש בש ושח מט? ורציתי בבקשה לדעת מה עיקר הדין ובעיקר למי שלא מסוגל שבת שלמה בקיץ ללמוד תורה. תודה רבה ותזכו למצוות!

תשובה:

שלום רב.

בענין משחקים בשבת יש כמה סוגיות: לגבי דין מוקצה אכן הדין נלמד ממחלוקתם של הפוסקים לגבי כדור, ובזה אכן צדקו דבריך שכאשר הכדור מיוצר במפעל ואינו עשוי סמרטוטים הוא אינו מוקצה, אלא שיש חששות נוספים במשחקים, כמו הנידון לגבי איסור בונה בלגו, החשש שמא יתקן בכדור מנופח, עובדין דחול בנסיעה באופניים, ההחמרה לכתחילה במשחקי מונפול שיש בהם משא ומתן. גולות שיש בהם חשש עשיית גומה. שחמט מותר לשחק בשבת. הפרטים בענין זה מרובים כדאי לעיין בספר שמירת שבת כהלכתה שייחד פרק מיוחד לענינים אלו.

אולם תמיד צריך לזכור שהשבת ניתנה לישראל ללימוד תורה ומנוחה, ויש להשתדל ככל האפשר שלא לבזבז בה את הזמן בדברי הבאי.

ידועים דברי הקדמונים ששעת לימוד תורה בשבת נחשבת כמו 1000 שעות בימי החול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני מכיר מקרוב אבל אני מניח שהצורה מחזיקה זמן מה, וזה כבר בעיה. כמו כן שמעתי שיש בחומר הזה סכנה לבריאות הילדים.