להוציא בקבוקים מהמחזורית, מכירת חמץ לגוי עם תשלום

שלום לכבוד הרב ,
רציתי לשאול שתי שאלות- יש פחים של מחזורית שבאים ומשליכים את הבקבוקים הריקים בשביל מיחזור, אם אני מוציא משם בקבוקים האם זה נחשב גזל או לא? כי מצד אחד יכול להיות שזה הפקר ומצד שני יכול להיות שזה של העירייה.
שאלה שנייה – אחרי שבעל הסופר עשה מכירת חמץ, האם מותר לגוי שנמכר לו החמץ לבוא לסופר, ולהעמיס עגלות בלי לשלם עליהם?
בתודה , דן

תשובה:

שלום רב,

א. אפשר לקחת ולהחזיר לאחר השימוש.

ב. הגוי אינו יכול ליטול שום דבר מהחנות ללא תשלום. המכירה נעשית באופן כזה שהוא זוכה בהכל וחייב לשלם על הכל את הסכום המלא, במקרה שהוא מסרב לשלם, כפי שקורה בדרך כלל. המכירה אינה בטלה, אלא שבעלי החנויות רשאים להחזיק במץ במקום הכסף אותו חייב להם בעליו.

מקורות:

עיין כאן בתשובה ובתגובות.