האם משאירים את החשמל דלוק בזמן בדיקת חמץ?

נהוג או אני נוהג לבדוק לאור הנר כשהחשמל דלוק בכל החדרים. האם ביאור ההלכה לאור הנר … האם אין הכוונה אך ורק לאור הנר ויהיה צורך לבל יהיה אור חשמל בחדר? נא להבהיר לי הערפול הזה! תודה

תשובה:

שלום רב.

ניתן להשאיר את האור בחדר דלוק וכאשר הדבר מועיל יש בכך אף ענין, אלא שאת המקומות הנסתרים "חורים וסדקים" שלא ניתן לבודקם טוב לאור החשמל בודקים לאור הנר.

מקורות:

כן נראה מלשון הרמב"ם הל' חמץ ומצה פ"ב ה"ד שדין הנר נאמר רק לגבי חורים וסדקים ולא לגבי מקום גלוי לעין שאין מקום לטעות בבדיקתו, וכן הובא בס' הל' חג בחג פסח עמ' עט בשם הגרי"ש אלישיב.