הטעיית ביטוח בריאות בחו"ל, שימוש בכרטיס חבר של אח

שלום לכם כבוד הרבנים
שאלתי
האם מותר לי להשתמש הכרטיס חברת ביטוח של אחד האחים שלי בתנאי שהרופא ירשום את התרופות על שמו של אחי ואז ארויח שלא אשלם חלק היתר שהייתי חייב לשלם.
בכרטיס מופיע שם אחי גם רוב חלק מהעם דשים בדבר זה, והממשלה יודעת ומתעלמת מזה בדבר שנראה להם הגיוני לפי מצב בעל הכרטיס.
אנחנו גרים בחו"ל.
1) האם יש גזל.
2) האם נאמר בזה דינא דמלכותא דינא.
בעצם חשבתי שגזל אין כאן אחרי שהכסף משלמים להם והפרט שכל עובד זוכה לזכויות קופת החולים ע״י הכרטיס
אבל אולי כיון שעוברים על החוק דרך הערמה אז קיים איסור מפני דידמ״ד.
תודה רבה מראש על התשובה

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי למה שלא יהיה בזה גזל, הרי תקבל את התרופות במחיר מוזל יותר ממה שהיית מקבל אם היית משתמש בכרטיס שלך.

מה שרוב העם דשים בזה, חז"ל כבר אמרו (ב"ב קסה ע"א) רוב בגזל. ובפרט בכיס עמוק שסכום קטן אינו נרגש הציבור מורה לעצמו היתר, אבל אין בכך שום היתר הלכתי.

מקורות:

גם אם החברה היא בבעלות גויים בלבד, כתב בים של שלמה ב"ק פ"י סי' כ שאסור להטעות במקח וממכר, כיון שהדבר שמקבלים מהטעייה הוא גזל וגזל גוי אסור.