מדוע נכתב בתורה שמע ישראל כשהוא ע' וד' גדולות?

למה לפעמים כתוב אות בפרשת שמע או בכל מיני מקומות או בתורה אות שהיא ארוכה מאוד?
לדוגמא "ואהבת" האות ת' ארוכה מאוד,או "שמע ישראל" האות ע' גדולה?
תודה ואם אפשר מקור.

תשובה:

בענין זה אופן הכתיבה הוא על פי המסורת שגנוזים בה טעמים רבים נסתרים. לענין שמע שנכתבת בה ע' גדולה וד' גדולה כתב האבודרהם, שהואיל ואמירה זו היא עדות על מציאות ה' בעולם אנו מדגישים באופן זה את האותיות היוצרות את המילה עד – לשון עדות. וכן על זה הדרך.