לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם יש איסור יין נסך וחיוב טבילת כלים בגוי מוסלמי המאמין בה'?

יש המון איסורים לגבי עכו"ם..לדוגמא שאם קונים מהם כלים אז צריך להטביל,יין נסך,עירובי חצרות וכו' כל האיסורים לגבי גוי..
מה לגבי גוי שמאמין בבורא עולם,האם הוא נכנס באיסורים האלה של עובדי כוכבים ומזלות אע"פ שהוא מאמין בה'?
ומה לגבי המוסלמים שעברו גם ברית מילה והם נימולים?

תשובה:

שלום רב.

דינים אלו שהזכרת נוהגים גם במוסלמים, שכן טעמם הוא כדי שלא יבואו להתחתן איתם ולענין עירוב משום שאינם מאמינים בו, החילוק היחיד שקיים לדעת חלק מהפוסקים הוא לענין השכרת דירה לגוי, פרטים על כך ראה כאן.