אדם שמגיע לבית מלון בי"ג ניסן איך עליו לנהוג עם בדיקת חמץ

שלום מה הדין ביהודי שנוסע השנה ביום ראשון יום לפני פסח לבית מלון איך יתנהג לגבי בדקת חמץ האם עליו לבדוק את החדר שהשכיר מהמלון ביום ראשון בערב וכן מתי יבדוק את ביתו האם עליו לבדוק במוצאי שבת וכן מה עליו לברך

תשובה:

שלום רב,

אם אתה יוצא ביום ראשון (י"ג ניסן) ומכרת את החמץ והבית במכירת חמץ לגוי אין לך צורך לבדוק חמץ בבית כלל. ומאחר שביום ראשון בלילה אתה כבר בבית מלון, הרי שאתה מחוייב בבדיקת חמץ בחדר בבית מלון עם ברכה. כמו כן, אם לא מכרת את החמץ לגוי, או שמכרת אותו במכירה שתחול ביום י"ד בניסן, אתה חייב לדעת הרבה פוסקים לבדוק את החמץ בבית, לכן יש לבקש מהרב למכור את החמץ במכירת יום י"ג

פסח כשר ושמח!