האם יש הגבלות מתי ניתן לעלות לקבר?

שלום. סבתי נפטרה לפני כשנה הבנתי שלאחר שמציינים את האזכרה של שנה לפטירת אסור לעלות לקבר כל זמן שהאדם חפץ לכך.. האם זה נכון? ובאיזה תאריכים ניתן לעלות לבית העלמין? תודה.

תשובה:

שלום רב.

האמת שהמנהג הוא בדיוק להיפך, בתוך השנה הראשונה נוהגים שלא לעלות לקבר מלבד בזמנים המקובלים [סוף השבעה וסוף השלושים] וזאת משום שהשנה הראשונה קשה למת ואז הוא עיקר זמן כפרתו, ואינו פנוי להמליץ טוב על העולים על קברו. אולם, לאחר תום השנה ניתן לפקוד את הקבר בכל עת שרוצים, מלבד בזמנים שנהגו שלא לעלות בהם לקברים כמו במועדים וימים טובים.