שינוי מקום בבית הכנסת באבילות

בית הכנסת בו אני מתפלל עובר למקום חדש ומכרו מקומות. מתכננים לעבור לפני פסח. אני באבילות י"ב חודש. האם אני אשב במקום הקבוע שקניתי או אני כבר צריך לשנות מקום עד סוף האבילות.

תודה

תשובה:

שלום רב.

נראה שבאופן כזה כלל אין חיוב לשנות מקום, כיון שבלאו הכי אתה לא יושב במקום הקודם. כעין זה כתב בס' דברי סופרים פרק מג בשם השבט הלוי, שמותר לאבל לשנות מקום גם אם הוא מתכוין לקבוע את מקומו החדש לתמיד. יתר על כן נראה, שכיון שכבר שינית את מקומך בבית הכנסת הישן, שוב אין כל קשר ביןם מקומך החדש לענין האבלות, וכבר קיימת מנהג זה.