האם מותר לקחת בפסח תרופה המכילה קטניות

בס"ד

שלום,

שאלה תיאורטית, לא בנוגע לתרופה מסוימת.
האם תרופה/כדור שמכיל קטניות יהיה מותר לאשכנזי בפסח?

תודה רבה

תשובה:

תערובת קטניות בתרופות איך לה משמעות מבחינה הלכתית, ומותר לקחתם בפסח גם לחולה שאין בו סכנה.

מקורות:

ראה יביע אומר ח"ג או"ח סימן כד ומקור הדברים בבית יצחק חיו"ד ח"א ס' מג אות יב, מהרש"ם ח"א ט' קצב, שאלת שלום תנינא ס' קמה, דרכי תשובה יו"ד ט' פט סקי"א, בית ישראל סימן פה, מלמד להועיל חוא"ח ס' צג, שדי חמד מע' חמץ ומצה ט' ד אות כד, משנה הלכות ח"ג ס' ג, מנחת יחיאל ח"א ס' מג, צוי יעקב ט' קפט, אורחות חיים על או"ח ס' תנא סקי"ז.