אם משכיר חייב לשלם עבור הדברה

מי צריך לשלם על הדברת זבובונים או ג'וקים בדירה שכורה – המשכיר או השוכר?

תשובה:

שלום רב,

אם אין משמעות אחרת בחוזה, הכלל הוא כדלהלן: אם מדובר במצב חמור שאדם סביר המתגורר בדירתו שלו היה מזמין הדברה מקצועית, המשכיר צריך לשלם. אם לאו, השוכר צריך לשלם, אם הוא מעוניין בכך.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כתבנו בתשובה: "אם אדם סביר המתגורר בדירתו שלו היה מזמין הדברה מקצועית". אם חלק היו מזמינים וחלק לא בעיקרון המשכיר פטור אבל עדיף להתפשר.

  2. כן אותו משקל. אם אדם סביר לא יגור בצורה כזו מחמת ריבוי החרקים – חייב המשכיר להדביר. ואם זה הפרעה קטנה ואפשר לדור כך – פטור המשכיר.