חשש בשר שהתעלם מן העין באיטליז

האם דין של בשר הנעלם מין העין שייך באיטליז כשבעל החנות לא נמצא במקום באפן קבוע שעה אחרי הפתיחה

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני החשש קיים, אלא שיש כמה אופנים בהם לא נוהג איסור זה:

א. כאשר הבשר ניתן לזיהוי על פי צורת חיתוכו וכיוצא בזה. ב. כאשר הבשר צרור וחתום בשתי חותמות או בפלומבה שאינה ניתנת להחלפה, כפי שעושים כל גורמי הכשרות. ג. כאשר הבוס עתיד לבוא בכל רגע ואין זמן קבוע בו הוא בא. שכן באופן זה הגוי מתירא להחליף את הבשר.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' סג,וסי' קיח – קיט.