בטחון בה'

איוב אומר: "מאשר יגורתי בא לי".כלומר ממה שאדם פוחד זה דווקא יבוא עליו.
מה יעשה אדם שבטבעו נמשך לפחדים שונים ומנסה לצאת מזה, אך על כל פנים עדיין חושש, האם כל זמן שלא יצא לגמרי מהחששות הוא עדיין בכלל הנ"ל שזה יקרה לו ויבוא עליו בגלל הפחד שלו?
ומה הסיבה לדבר הזה שאדם שפוחד ממשהו זה דווקא בא ליו?

תשובה:

שלום רב.

אינני סבור שכוונת הכתוב שם שאכן כאשר אדם חושש ממשהו הדבר הזה יבוא עליו. לא ידוע לי על עונש בתורה הניתן על פחדים. אלא שהאמת היא הפוכה, שכאשר אדם בוטח בקב"ה ומשליך עליו את יהבו, מובטח לו שינצל מכל פגע! וכמו שנאמר בכתוב "הבוטח בה' חסד יסובבנהו" ודרשו חז"ל: אפילו פושע גמור ובוטח בה' – חסד יסובבנהו [כמובן לא ינצל מהעונש על חטאיו, אולם יזכה לסייעתא דשמיא בעולם הזה]. כמו כן, אין לי ספק שאדם שאינו שולט על פחדיו לא ינזק מחמת מחלתו זו.

רפואה שלמה ושמחה תמיד!