לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שיפוץ דירה בשנת אבל

לכבוד הרב.
מותר לערוך שיפוץ בבית בתוך שנת האבל למות אב?

תשובה:

המנהג שלא לעשות שיפוצים שאינם נצרכים לעצם המגורים בשנת אבל, והדבר קל וחומר מבגד חדש שאסור ללבוש, כגון החלפת הרצפות, שאם אין זה נצרך למגורים ואינו אלא ליופי.

מקורות:

הפוסקים דימו דינים אלו למה שנתבאר בסי' תקנ"א לענין אבילות בתשעת הימים, וכשם ששם נפסק שאסור לשפץ שלא לצורך מגורים, כך יש לנהוג באבילות, ועי' בשו"ת נשמת ישראל חלק ב' עמוד תמח שהביא כמה פרטים בדין זה. וראה כאן כמה פרטים בדין הבנייה בתשעת הימים והוא הדין לענין שנת האבילות.