חיוב הפרשת חלה בבצק שנמכר במכירת חמץ

הנני משגיח בבית מאפה.
בלישה ראשונה אני משאיר כדורי טבל מהעיסה שהתחייבה בחלה, על תנאי לעיסות הבאות שיתגלגלו. דהיינו "כדור" טבל לעיסה שנייה שתתחייב ו,כדור" טבל נוסף לעוד עיסה שתתחייב וכן על זו הדרך על מספר העיסות שלשים.ולמחרת חוזר חלילה. וכך תמיד יש הפרשה. כי אינני כל היום שם ואין על מי לסמוך. לכן זה נעשה בצורה כזו. שאלתי היא. האם את כדורי הבצק הטבלים הללו אני יכול למכור במכירת חמץ ומיד לאחר הפסח להתנות עליהם שהם יהיו הפרשות לעיסות שמיד בצאת הפסח נילושות שם. וכך גם אם לא הספקתי להגיע בזמן, הכדורי טבל הללו יהיו הפרשה? הספק שנוצר לי הוא מכיוון שבעצם הכדורי טבל הללו נמכרו לגוי בתחילת הפסח וחזרו לידי רשות היהודי,מיד לאחר הפסח. תודה רבה מראש תזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב.

בענין זה כיון שהעיסה התחייבה בחלה בהיותה ביד הישראל, אף על פי שבאה ליד העכו"ם לפי שעה אין חיוב חלה פוקע ממנה, וכפי שאמרו לענין הפקר, שאם גילגל עיסה והפקירה וחזר וזכה בה היא חייבת בחלה, אף שעיסת הפקר פטורה מחלה, משום שחל עליה חיוב בשעת לישה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' של סעי' ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קודם כל תודה רבה על התשובה.
    אבל חידוד לגבי השאלה הזו.
    האם מותר למכור לגוי טבל לכתחילה? והרי זה המצב כאן שלגוי נמכרו כדורי טבל במסגרת מכירת חמץ?
    תזכו למצוות ויום טוב.