ש"ץ שטעה ודילג ברכה האם חוזר לראש התפילה?

בס"ד שלום וברכה בתענית אסתר בחזרה
דילג השץ ברכת גואלנו (מתחילה ועד סופה) וישר אמר
עננו וברך ברכת עננו
וסים חזרתו , האם הברכות הן לבטלה ? האם האמנים של הציבור הם יתומות ?

דעת הירושלמי בש״ץ שדילג ברכה: הרשב״א (ח״א סי׳ לה) כתב שמשמע מדברי. הירושלמי שיש לחלק בין שליח ציבור ליחיד,. שש״ץ שטעה והשמיט אחת מן הברכות אינו
חוזר

האם אפשר לסמוך בדיעבד על הרשבא ?

תשובה:

ש"ץ שדילג ברכה חוזר לראש התפילה. רק במקום ספק נוהגים להקל, ומשום שסומכים על כך שאילו היה טועה בודאי היו הציבור שמים לב לכך ומעירים לו.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קכו סעי' א, ג.