ילד שנולד בל' אדר א מתי תהיה שמחת הבר מצוה שלו?

שלום רב,
תינוק שנולד בשנה מעוברת ביום ל' אדר א', מתי זה נחשב ליום ההולדת שלו בשנה רגילה שאין בה ל' אדר אלא רק כ"ט לעניין בר מצוה וכו'
תודה

תשובה:

בר המצוה שלו תהיה בל' בשבט יום ראשון של ראש חודש אדר, אולם, יש להחמיר שלא ישמש כחזן בבית הכנסת ושאר דברים שהוא מוציא אחרים ידי חובתם עד ראש חודש ניסן.

מקורות:

בשו"ע סי' נה לא דן כלל בנידון זה, אולם לענין קביעת יום היארצייט בנידון דומה כתב המגן אברהם בסי' תקסח ס"ק כשזמנו הוא בל' בשבט. אכן מקום רב יש לחלק לענין זה בין יארצייט לבר מצוה שענינה שנעשה גדול, ולענין זה צריך שימלאו לו י"ג שנה מיום ליום. אולם, בשו"ת בנין ציון סי' קנא נקט בפשיטות שזמן הבר מצוה הוא בל' בשבט, וכ"כ בשו"ת מנחת יצחק ח"ו סי' ח וח"ח סי' ז ועוד מאחרוני הזמן. אולם, בס' בירור הלכה כתב בשם הגרי"י קנייבסקי שזמן הבר מצוה בא' ניסן.