עלייה לקבר בשנה מעוברת

אמי נפטרה ב- ב' באב. נאמר לנו שעקב השנה המעוברת והיותנו ממוצא עירקי, יום השנה לעלייה לקבר הוא ב' בסיון.
ב' בסיון נופל בשבת. האם אנו אמורים לעלות לקבר ביום ראשון או ביום שישי.
רב תודות.
עירית

תשובה:

שלום רב.

בענין זה יש מנהגים שונים יש מקדימים ויש מאחרים, וניתן לעשות כפי שנוח יותר. אולם, חשוב לזכור שהעלייה לקבר העיקרית היא בתאריך הפטירה ולא די בעלייה לקבר ב11 חודש. כמו כן, עיקר הנחת רוח לנפטר זה בהתחזקות במצוות ונתינת צדקה ושאר מעשים טובים!

מן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על תשובתכם.
    אני מתגוררת כעת בחו"ל ולצערי אוכל להגיע פעם אחת ליום השנה.
    לכן אם אימי נפטרה ב-ב באב האחרון. מהו התאריך הנכון לעלייה לקבר?
    יש המון בלבול בגלל השנה המעוברת.
    כפי שציינתי אנחנו ממוצא עירקי.
    רב תודות.

  2. עיקר העלייה לקבר היא בב' אב בתאריך יום הפטירה גם בשנה מעוברת. רבי עובדיה יוסף כתב בספריו שלא נמצא כל מקור ברור לעלייה לקבר ב11 חודש.