מותר להקדים את הסעודה של השלושים?

שלום רב.
אישה שאלה: ביום שישי ה28/3 הם צריכים לעשות סעודה של שלושים לאבל על מות אחותה אבל הם לא יכולים כי זה יום שישי וביום חמישי יש בר מצווה לאחד הנכדים, האם ניתן להקדים ליום רביעי?

תשובה:

בעת הצורך ניתן להקדים. אולם, את העלייה לקבר יש לעשות ביום השנה עצמו, לומר שם תהילים ולתת צדקה וכל שאר הענינים הנעשים לעילוי נשמה. כמו כן, יש להדגיש בפני האבלים שכל דיני השלושים חלים עליהם עד למחרת!