האם מותר לייצר צלב מכסף העשוי לתכשיט?

בבעלותי עסק לייצור תכשיטים מזהב ומכסף בין שאר המוצרים שאנו מייצרים ומשווקים יש גם צלבים מזהב ומכסף יש לציין שהעובד שמייצר אותם הוא גוי והצלבים נמכרים ללקוחות שלי שהם בעצמם גויים האם מותר או אסור תודה בן.

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין צלבים כאלו כיון הם עשויים לנוי הם לא נחשבים עבודה זרה, ואין חיובם להשמיד אותם, אולם, אם העסק בבעלותך אינני רואה כל סיבה ליצר כאלו מוצרים, ברור שרצון התורה הוא לבער מהעולם כל זכר לעבודה זרה, וצלבים כאלו אף שאינם עבודה זרה מכל מקום בודאי הם מפארים את שמה ומפרסמים אותה בעולם.

מקורות:

על צלב העשוי לנוי ודינו ראה כאן.