אבלות בפורים / עלייה לקבר בפורים

משפחה ממוצא תמני יושבת מיום ח אדר ב מתי קמים מהשבעה ומתי עולים לקבר יום א חל פורים תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

השבעה מסתיימת ביום א – פורים י"ד, אלא שיום הפורים דינו כשבת שאין נוהגים בו אבלות אלא בצינעה [ממילא קבלת המנחמים תסתיים ביום שישי אחרי הצהריים]. לענין העלייה לקבר הדין כך: ביום י"ד יעלו רק האבלים עצמם ללא מנין, ולא יאמרו דברי הספד אלא יקראו תהילים ויתנו צדקה. ויש שהקילו לומר גם את תפילת א-ל מלא רחמים.