האם ניתן לקיים משלוח מנות בפורים על ידי שנותנים מנות לילדים שבבית?

האם הורים יכולים לשלוח מנות לילידיהם שמעל לגיל בר מצווה ובת מצווה ולצאת בזה ידי משלוח מנות איש לרעהו
וכן להפך האם אפשר לילדים בגיל הבר מצווה והבת מצווה , לשלוח מנות להורים ולצאת בזה ידי חובה , (נפקה מינה למעשה )

תשובה:

שלום רב.

ההורים יכולים לצאת ידי חובה במשלוח מנות לבניהם שמעל גיל בר מצוה אף שהם סמוכים על שולחנם, וכן להיפך, אלא שכאשר הבנים סמוכים על שולחן הוריהם במקרים רבים אין להם כסף משלהם והכל שייך להורים, במקרה כזה ודאי לא יחשב הדבר כמשלוח מנות.

מקורות:

ראה אשל אברהם מהדו' תנינא הל' פורים. וראה כאן באלו מקרים הכסף שייך לילדים.