שבע ברכות האם זה חובה או רשות?

כבוד הרב הבנתי ממישהו שבכל לילה שעושים לחתן ולכלה 7 ברכות אז צריך שיהיה פנים חדשות. כמה פנים חדשות צריך שיהיה? והם חייבים לברך? אם אין לי פנים חדשות מה עושים? ויש חיוב לחתן ולכלה לעשות 7 ברכות?

תשובה:

שלום רב,

אין חובה לעשות שבע ברכות. אלא אם עושים סעודה ויש שם עשרה וגם "פנים חדשות" [ומספיק רק אחד] מברכים שבע ברכות.

מקורות:

ראה כתובות ח,א: "רב אשי איקלע לבי רב כהנא, יומא קמא בריך כולהו; מכאן ואילך, אי איכא פנים חדשות בריך כולהו, ואי לא אפושי שמחה בעלמא הוא". משמע שלא טרח לחפש שיהיה פנים חדשות בכדי לברך שבע ברכות.