האם ניתן לשמוע את קריאת המגילה באוזניות ולקוראה בקול על פי שמיעתו מתוך הכתב?

שלום,

מי שרוצה לקרוא את המגילה לאשתו ובנותיו וכד' בבית, ואינו יודע לקוראה כולה בפיסוק ובטעמים כראוי.

האם יכול לקרוא להן באופן שתוך כדי הקריאה מקשיב לדיסק וכד' של קריאת המגילה, ופשוט מדקלם בפה את מה ששומע באופן שוטף?

יש לציין, שבאופן זה, ייתכן אף שאינו חושב כלל על מה שקורא, אלא רק מתרכז בלהקשיב, ומיד לקרוא את מה ששמע.

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני אין עם זה בעיה, בתנאי שיקרא את המילים מתוך הכתב ולא על ידי שמיעתו לבד… צריך להזהר בזה מאוד. דבר מצוי הוא לעיתים שהבעל קורא הקבוע אינו נמצא ואין בבית הכנסת מי שמוכן עם הקריאה, ואדם אחר מקריא לידו בלחש את הקריאה עם הטעמים.