דיני משלוח מנות בפורים

שלום וברכה לעונים,
אני מלמדת בגן על דיני משלוח מנות,
קראתי בכל מיני מקומות על הדינים השונים, אני אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה באחד מהדינים ואם אפשר לכתוב לי מקור לדין זה על מנת שאוכל לקרוא לילדי הגן מהיכן מגיע הדין

* משלוח מנות צריך להיות בעל 2 מנות לאדם אחד
* מנה נחשבת כזו שאפשר לאכול אותה מיידי ללא בישול (לא פסטה יבשה)
* מאכלי מתיקה וממתקים שנוהגים לשלוח היום- יוצא בהם ידי חובה
* המנות צריכות להיות שונות זו מזו, למשל אי אפשר לשים 2 שקיות במבה. אלא צריך במבה ויין.
* משקאות- יוצא ידי חובה
* אם 2 המנות הן בעלות אותה ברכה- עדיין יוצא ידי חובה, אבל צריך שיהיו שונים, למשל רימון ותפוח.

תודה ופורים שמח

תשובה:

א. אמת.

ב. אמת.

ג. אמת.

ד. אמת.

ה.אמת.

ו. אמת.

כל הכבוד על ההשקעה.

מקורות:

א. גמרא במגילה ז ע"א.

ב. מהרי"ל [מהראשונים, מנהגי אשכנז הושתתו על פיו] הובא במגן אברהם סי' תרצה.

ג. כך הובא בכנסת הגדולה שם מכמה פוסקים, ובחיי אדם הל' פורים.

ד. לא פשוט כל כך, הראש יוסף במגילה שם מסתפק בזה, אולם להלכה כך הכריע בערוך השולחן סיח' תרצה סעי' יד.

ה. מגן אברהם שם על פי הגמרא שם.

ו. הברכה אינה רלונטית לענין.