מים שלנו לפסח בבקבוקי מים מינרליים

שלום עלכם

א. האם מותר לשתמש במי עדן לאפית מצות לפסח בתור מים שלנו
ב. האם זה לכתחילה מהודר ולא בדיעבד
אורן ירימי נתיבות
תבוא עליכם ברכת הטוב
תזכו רוב נחת שאתם מזכי הרבים

תשובה:

שלום רב.

לענין המים הנשאבים לצורך אפיית המצות, יש להקפיד היטב שלא יהיו חמים כלל אפילו כחמימות הרוק. משום כך אמרו חכמים, שיש לשאוב אותם סמוך לבין השמשות קודם שקיעת החמה, משום שביום הנהרות קרים וכך ישמרו על צינתם 12 שעות, ולאחר מכן בלילה כשהנהרות חמים והאויר בחוץ צונן, ישהו כך כשהם תלושים מהקרקע, ונמצא שהצטננו 24 שעות. לפיכך, מי עדן שהיו שאובים ומונחים במקום צונן 24 שעות מעיקר הדין מותר להשתמש בהם אפילו לכתחילה, אולם, יש מקהילות אשכנז שנהגו לכתחילה להקפיד שלא להשתמש במים שנשאבו באמצע היום, אפילו לאחר ימים רבים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תנה סעי' א ומשנה ברורה שם, וע"ע ס' מצות מצוה פרק י באריכות רבה.