סיום שנת אבל לפי יום הפטירה או לפי יום הקבורה?

בעלי נפטר בי"ד אדר א' ונקבר ב-ט"ז אדר א' .באיזה תאריך מסתיימת שנת האבל?האם לאחר 12 חדשים או בתאריך בו היתה הלוויה? אנחנו אשכנזים תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

תאריך האזכרה הוא כיום הפטירה ולא כיום הקבורה, אלא אם כן היה ביניהם שלושה ימים.

מקורות:

ראה בהרחבה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעיקר הדין עולים באדר – 13 חודש – בתאריך הפטירה. מהספרדים יש שמחמירים לעלות גם ב12 חודש ויש שמהם שהחמירו לעלות גם ב11 חודש.